KinderHistorie: Kinder Joy - 1.část
Ostatní

Zajímá Vás jak vůbec vzniklo Kinder Joy? Kdo vymyslel 2 půlky z plastu, s jednou obsahující pochutinu podobnou Nutelle a dvěma kuličkama a druhou půlku s překvapením? Co vlastně bylo před Kinder Joy? Co dělali sběratelé z ciziny v období teplých dnů? Kde se prodává? Kdy se prodává?

Napadla vás někdy taková otázka?

No mrkněme na to.

Historie vzniku Kinder Joy sahá daleko před rok 2001. Ve Ferreru chtěli ještě dříve šířit překvapení i v létě, ale díky vysokým teplotám se nedalo Kinder Surprise prodávat jen tak.

1. Vajíčko by se rozteklo.

2. Díky rozteku by firma přišla i o dobrou pověst (přeci jen, koupíte si někdy něco co vypadá "jetě"?).

Co tedy? Jak to udělat? Jednoduše! Vajíčko dostalo stopku a nastoupila alternativa. Taková alternativa, která ještě v roce 2007-2008 ovlivňovala designery nových hraček a dokonce inspirovala i téma hlavních sérií!

 

Přišlo na spojení překvapení a Kinder Brioss. Kinder Brioss je dlouholetá značka tradičních italských buchtiček podobným těm které koupíte občas v Tescu nebo Lidlu (ne tohle není reklama Wink). (Prostě každý už někdy něco takové ochutnal.) Nově tak začal prodej Kinder Brioss s obsahem nejrůznějších licenčních a nelicenčních obsahů všech druhů. Od příšerek na klíče, po figurky strašidelných školáků a třeba se objevilo i parkrát Looney Tunes!

Ano, tahle "buchtička" patří do historie Kinder Joy.

Figurky tak měli vlastní přežitek v těchto buchtičkách, ale stále to nebylo ono.

 

A tak se v roce 1999 objevuje první náznak dalšího nápadu. Kinder Merendero! Zmrzlina v podobě nugetky ve tvaru kapky mléka, ta se musela dát do mrazáku, a poté jako zmrzka sníst... u toho byl menší dárek - MagicVision kartička nebo nálepka ..... no prostě se to zase nepovedlo.

Tato "Vanička" se objevila v tomto roce také jako testware pod názvem Kinder Benátky (překlad) na území Německa. Proč benátky? Kuličky a okolo "mléčko".

A tak napadlo designery, proč tedy nespojit tvar vajíčka?

BUM a je to. V Itálii se tak znovu rodí Kinder Merendero tentokrát v nynějším tvaru.

Dámy a pánové! Kinder Merendero! Premiéru si hned odfrčela série Happy Hippo na dovolené. Ta se objevila s novým barevným schéma a o bylo o pár figurek hrošíků méně.

Kinder Joy se tedy začalo samo o sobě prodávat až v roce 2001 a od té doby se těšily všechny věkové kategorie a sběratele v Itálii.

Od roku 2004 se dostalo do Španělska s úpravou nápisu na "Joy" (v doslovném překladu: radost) a poprvé se objevila i vlastní série! Lonney Tunes!

V tento rok se objevil drb o Kinder Joy v Německu. Bohužel se objevil jen testware v podobě kapičky s obsahem 36 obrázků pejsků.

 

Dokonce se v roce 2005 Kinder Joy dočkala i Česko!

A Německo alespoň v něčem "ostrouhalo".

Vajičko tedy zamířilo do Německa až v roce 2006. A první sérií pro německo je: Doba Ledová 2.!

 

Dále následovala v roce 2007 Čína s Indií. Nejnovější přírustek distribuce Kinder Joy je Austrálie a USA. Ty navštívilo Kinder Joy teprve v roce 2018... . Docela zajímavé... Ferreru se opravdu trvalo probojovat do USA přes zákaz potravin s obsahem hračky až po tolika letech...


A jak tedy Kinder Brioss inspirovalo nynější figurky a hračky? Nu velice originálně!

Ferrero totiž vydalo v roce 2007 sérii hraček "Popelničky". Tedy popelnice lovící odpadky. A víte, kde se napřiklad objevilo téma popelnice? Ano přesně tak? Brioss... rok 1998.

Ale o tom zase příště.........

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|F8536AB1-7B05-48E9-94A4-8A3318752701
Komentáře
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Můžeš být první!

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé