Kauza na S a co bude dál [Doplněno]
Novinky

Určitě všichni s přístupem ke zpravám zavětřili informace o dalším překvapení v Kinder vajíčku. Více méně se však většina zpráv zakladá na panice a zkoušce vyvolat opravdu velké tóčo.

Jako první přišla novinová zpráva z britského deníku v podobě "Kinder Surprise included Salmonela" a s obsahem, že jde o danou šarži 20g po jednom a 3packu. Poté však zareagovalo i Ferrero a oznámilo, že vadné produkty pochazí z belgické továrny a může se jednat například o Maxi vajíčka, 20g vajíčka a schokobons ... Bohužel jedná se o velkou výrobnu a i když zrovna není daný produkt v přímem kontaktu se salmonelou, díky místu výroby a času výroby je považován automaticky za "toxický" s možností obsahu bacilu. Proto se stahuje toto velké množství produktů i když infikovaných kusů mohlo být jen pár (prostě nikdo neví zda zrovna celá paleta, nebo půlka atd...). 

 

Hlavně nepanikařte a nezapomeňte že zpravy hlásají "Salmonela v Kinder vajíčku", ale však nedodají do nadpisu tu Británii a Belgii. Bohužel každý nečte a ihned vše odsoudí...

 

pozn. a hlavně je téma i viditelně vytahováno kvůli Velikonocům... 

....

Takže jak to je u nás?

Jednoznačně ne všechna a nemá cenu se plašit, aktualní česká velikonoční 100g vajíčka maxi jsou mimo dění a stejně tak i ta 20g.

Ferrero jedná hlavně z důvodu prevence a stáhlo pouze produkty z Belgie. Klasická vajíčka u nás distribuovaná v Tescu, Lidlu, Penny a podobně (Surprise) jsou vyrobená v Italii a nedotklo se jich žadné omezení.

Dále česká strana Ferrera zveřejnila i list produktů, kterých se preventivní stažení z oběhu týká... lze najít na webu Kinder. Takže pokud něco máte určitě kontaktujte infolinku Ferrera na webu.

 

Hlavně každy hned vše vidí zle, dokonce se již objevilo info o možném ukončení licence Ferrera a podobně... nezapomínejme že i jiné firmy udělali chybu u výroby a výrobky vytvaří dál ... jako např. minulý rok Milka a karcinogenní nanuky... ...

 

Chyby se mohou stát a rozhodně od teď Ferrero přidá ještě více na kontrole...

 

 

EDIT: DNES 10.4. SE ROZŠÍŘIL SEZNAM - Nově na něm jsou i Kinder Surprise Maxi 100g s různým číslem šarže a trvanlivostí.

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|3EDAEF0B-1C4C-47F3-BC01-6610185703FD
Komentáře
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Můžeš být první!

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé