KinderHistorie: Velikonoční kalendář
Ostatní

   Každý sběratel zná vánoční kalendář od Kinder, který Ferrero poprvé vydalo v roce 1996. V roce 1997 Ferrero testovalo v Německu speciální testovací produkt – velikonoční kalendář Kinder Surprise. Ve stejném tvaru a velikosti adventního kalendáře byl tento testovací produkt uveden jen a pouze v Německu. Pro změnu neobsahuje klasických 24 kousků, ale pouze 16 kusů.... Nezačíná 1, ale datumem... tím je 15. března 1997. To to startovní okénko kalendáře pokračuje dalšími datumy až do Velikonoční neděle téhož roku. Výrobek byl uveden těsně po Vánocích a objevil se pouze v řetězci typu Spar, protože jak je u testovací položky zvykem. Je uveden pouze v určitém obchodu a prodává se extrémně zřídka.

Texty na zadní straně:

   „Vyrazte na zábavný lov vajec“... to je pojmenování kalendáře na zadní straně výrobku. Další popis pokračuje: „Pro vzrušující čas před Velikonocemi, Kinder Surprise velikonoční kalendář! 16 dní plných překvapení od 15. března do Velikonoční neděle!“

 

Uvnitř:

Kompletní obsah kalendáře není nikde znám, nikdo je téměř neotevřel. Na zadní straně jsou však zobrazeny hračky ze sezóny 1996-97.

Detail:

   Na zadní straně je několik hraček vyobrazených na louce. Zde se opět říká „16 vzrušujících dní před Velikonocemi plných překvapení“. Druhý text je: „Nyní je čas najít 16 Kinder vajíček, která se skrývají v tomto velikonočním kalendáři. Vzrušující hon na velikonoční vajíčka začíná 15. března a každý den až do Velikonoční neděle čeká na objevování dalšího Kinder Surprise."

Jako u všech adventních kalendářů jsou na zadní stěně dírky na pověšení.

 

Velikonoční kalendář Ferrero byl opravdu záležitostí pouze na rok. Další rok se již neobjevil a neplánuje se jeho další rozvoj. Musíme si tedy postačit s tím vánočním, který se také přestěhoval do Rakouska.

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|AF0EA1F7-74B4-4CA6-81EA-3553E233274A
Komentáře
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Můžeš být první!

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé