Recyklace s Kinder vajíčkem a Ferrerem
Ostatní

 

Aby byla podporována oběhová ekonomika, oznámila společnost Ferrero v roce 2019 svůj závazek zajistit, aby do roku 2025 byly všechny její obaly 100% opakovaně použitelné, recyklovatelné nebo kompostovatelné.

V rámci tohoto oznámení Ferrero podepsalo Globální závazek nadace Ellen MacArthur Foundation k nové ekonomice plastů, což odráží ambici hrát aktivní roli při odstraňování problematických a zbytečných plastových obalů prostřednictvím přepracování a inovací.

Ferrero ROADMAPA se zaměřuje na:

1. Vývoj a redesign stávajících obalů zaměřený na vylepšení současných obalů, aby byla zajištěna recyklovatelnost a kompostovatelnost prostřednictvím alternativních materiálů a přepracování obalů.

2. Výzkum a vývoj a otevřené inovace využíváním výhod nových technologií, urychlením jejich zavádění prostřednictvím globálních partnerství a studiem kompostovatelných obalových materiálů příští generace, které se také mohou rozkládat v mořském prostředí, aby pomohly chránit naše oceány.

3. Partnerství s recyklátory a vnitrostátními systémy nakládání s odpady s cílem vyvinout řešení pro těžko recyklovatelné materiály a prozkoumat nové obchodní modely podporou opětovného používání obalů s uzavřenou smyčkou.

4. Podpora spotřebitelů při jejich přechodu na oběhové hospodářství a provádění opatření k omezení plýtvání tím, že jim Ferrero poskytneme jasné informace o konci životnosti výrobku.

 

BALENÍ PŘEHRÁVÁ ZÁKLADNÍ ÚLOHU V OCHRANĚ A ZACHOVÁNÍ VÝROBKŮ PRO SPOTŘEBITELE.

 

1. Obal chrání potraviny před vnějšími nečistotami a zaručuje chuť a kvalitu.

2. Obal funguje jako ochranná bariéra zajišťující bezpečnost potravin a nápojů.

3. Balení odlišuje značky na regálech a poskytuje informace, které spotřebitelům pomáhají informovaně se rozhodovat.

4. Na obalu jsou uvedeny velikosti porcí, které mají spotřebitelům pomoci vychutnat si produkty, které mají rádi, při zachování vyvážené a pestré stravy.

 

Vyjádření Ferrera ke změně obalů i Kinder vajíček:

U Kinder Surprise, který je jedním z našich nejznámějších produktů, používáme velmi tenkou hliníkovou fólii k přímému zabalení čokoládových vajíček Kinder Surprise. Tato hliníková fólie je recyklovatelná. Dnes je fólie 12 µm silná a je považována za nejlepší ve své třídě. V současné době usilujeme o jeho další snížení na 11 µm.

Tento budoucí vývoj umožní celosvětově snížit spotřebu hliníku o 48 tun ročně. Tato změna však představuje výzvy pro naše výrobní linky a dodavatelský řetězec. Proto v současné době vyhodnocujeme průmyslovou proveditelnost na vysoce automatizovaných linkách. To představuje velmi velkou výzvu, ale která bude po svém nasazení nasazena v globálním měřítku ve všech továrnách vyrábějících Kinder Surprise.

 

Materiál:

 

 Volně přeloženo z: www.kinder.com - Francie

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|982903AC-341F-477E-81BB-DD600C84A10B
Komentáře
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Můžeš být první!

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé