Jak se plní Kindermánie a jak s tím pomoc?
Kindermánie

Jak tu již jednou byl článek (pár let zpět), Kindermánie je hlavně od sběratelů pro sběratele. Jak se přidávají novinky v roce 2024?

V podstatě je to stále v podobném koloběhu, jako před léty.

 

Jak již padlo, Kindermánie sice nese název Kinder v sobě, ale s Ferrerem si má blízko jen pouze přes jejich figurky a využití německého Kinder... takzvaně nikdo z Ferrera nás neřídí, nikdo nepomáhá, nikdo neplatí.

Jedeme si tedy cestu "pro druhé" a evidence i pro sebe ve volném čase, která nás metete a dodává energii.

 

Když se naskytne ten "volný čas", je potřeba tu nějákou práci udělat "zas". A takto lze popsat, co se děje za oponou v roce 2024.

 

První věcí je informace.

Tato informace putuje ze zdroje, který není ověřený, ale má konexe na Ferrero v Itálii nebo jinde v Evropě. Od zdroje zjístíme, že série opravdu příjde do Evropy, jen ne do které země připutuje... v tom zas máme jasno již z loňských let . Poté se zjišťuje složení série, zda výjdou hračky a podobně. Osobně já (Markr) chci informovat v čas, proto pokud dostanu informace (série 100% výjdou), ihned je přidávám do systému a usazuju pro ně ID série na hlavní sérii a BPZ případně přiřadím uniklé obrázky. Proč? Lepší dříve, než-li vůbec. Poté vyčkávám na informace o kódování MPG a to je dost velký oříšek. Je krásné, že každý již doma svou figurku nebo hračku má, ale bohužel neposkytne tyto data a já musím šmejdit po Facebooku, Instagramu, internetu a dohledávat tyto novinky k evidenci. Leckdy se pak i zaseknu, místo abych poskytl celou sérii, přidám pouze půlku nebo získám špatné kódy nebo také neproběhne ani přidání celé série a vynechám třeba znovu vydanou figurku.

Od informací jsme tedy v rozsahu - mám informaci, ihned poskytnu dál a přidám obrázky, doedituju.

 

Kde se bere info "KDE" výjde? Odvození z loňských let a okoukání trhu, taky se vždy netrefím ;)

 

Druhou věcí jsou obrázky.

Obrázky bohužel většina sběratelů fotí cihlou i v roce 2024... tudíž novinky, které uniknou jsou focelé z ošklivého úhlu, někdy i  rozmazané nebo bez viditelnosti na barvu a celkově jsou obrázky "bez života"...

Tyto obrázky se dají, ale nedají použít. Záleží zda je někdo ochotný se na to poté dívat... Novinkou je však příchod AI technologií a tak je vyřezávání obrázků záležitostí mnohem rychlejší, než dříve v malování nebo Pizapu, který vám obrázek vytřihnul, ale ručně se museli ořezat detailní věcičky apod... série dříve trvala přidat i hodinu. Nyní to je koloběh rychlejší.

Figurka/hračka se hodí po jednom do programu v telefonu (ano Android), ten ji okrájí. Podívám se na detail a kouknu zda není něco vymazáno. Série čítající 8 figurek tedy zabere ořezat zhruba 8minut. Nepočítám získání obrázků, to trvá klidně dalších 10minut serfování po netu.... Poté putuje sřih do již připraveného studia Canva. V Canvě zvolím mnou určený formát pro Kindermánii - tím je formát A4 na šířku. Figurky jsou zatrhány z úložiště a hozeny na "stůl" přes sebe cikcak, jak se která nahraje. Každá figurka má jinou velikost střihu, na obrázku si však musí ladit velikostí a roztřídí se musí také podle posloupnosti v MPG kódech, řekněme pro ukázku VT100-VT108. Jsou tedy od 100 vlevo do 108 vpravo pod sebe... Protože Canva neumožní stáhnout formát a série by byla moc velká (nešla nahrát do galerie zde na mánii) putuje série do prohlížeče na PC a proté do malování ... a i kdyby formát odpovídal, Canva má složité textové pole a je sekavá, musím číslovat v malování i kdybych nechtěl. Tudíž z formátu Canva mobil, jde do Canva PC a poté jde screenshot do malování... zde se vše znovu porovná, dočísluje, přihodí se rámeček s informací k sérii.

A šup stačí již jen uložit. Tyhle hraní si zaberou taky chvilku a občas nejde jen o 2 minuty...

 

Třetí věc: Přidání

Po uložení tedy rovnou putuju na Kindermánii, přihlásím se a šup přidat sérii, navolit rozdělení, nahrát obrázek, přichází krok, kdy si oživím kódy figurek a třesky prsky bum. Série je na Mánii. To by šlo. Řekněme 25minut hraní pokud chci opravdu číslo u figurky a aby obrázek byl na úrovni.

A také nesmím zapomenout BPZ, který v ruce nemám, nevím jak vypadá... takže pro jistotu udělám evidenci rovnou i pro něj... poté ho po obdržení přidám nebo taky mohu zapomenout ... bohužel...

 

Nebo mohu zvolit rychlé přidání a udělat si místo na Mánii přes telefon, hodit screen z apky Canva... (vynechám krok s PC) a na detail mohu mrknout později... 

 

Čtvrtá věc: Jak pomoc?

Zde tedy občas bývá kámen úrazu, rychlost a mít informace... V září 2023 jsem přidal sérii Frozen Maxi s informací Vánoce 2023, kdy série opravdu občasně vyšla místy v zahraníčí ve vánočním maxi vajíčku.. Při přidávání katalogu (tabulky) jsem narazil 21.4.2024 v 21:20, že chybí v evidenci 2 figurky u této série a chybí "Velikonoční update" kdy Ferrero vydalo celou sérii se 4 místo 2 na Vánoce.... bohužel nikdo na nic neupozornil a vesele zde jsou záznamy v evidenci a já tedy buď musím přidat novou sérii, nebo zeditovat a vydat upozornění, že se změnilo číslování a vyzvat všechny k předělání záznamu... přidal jsem tedy sérii novou ;) 

Stejný připad proběhl v sérii NBA, kdy jsem obdržel místo VU kódy s přípojkou VD ... všichni však záznam přidali, nikdo na chybu neupozornil... bohužel sérii nevlastním a tak se na mě až 2 hodné sběratelky obrátili, že jim kousky v evidenci nesedí :) A za to jim moc děkuji a cením si je.

 

Proto, prosím, pokud obdržíte kousek, který tu není, chybí tu, nebo má jiné číslování, pošlete mi ho. Využíjte podsekce Kindermánie 24/7, kde naleznete přímý kontakt ke mě. Děkuji ;) A nebojte není to jen bezvýznamné plus, je to plus velké pro celou komunitu v Česku a na Slovensku. Které také plánuji brzy odměňovat.

Komentáře
intelblack
(29.04.2024 22:47)

Chcel by som sa poďakovať, lebo udržiavať takto kvalitne chod tejto stranky na tak vysokej urovni je časovo veľmi vyćerpavájuce, a ak v budúcnosti narazím na nejaký problem, s ktorým budem môcť pomôcť tak rád pomôžem. 


Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé