KinderHistorie: Kinder Joy - 2.část
Ostatní

Zajímá Vás jak vůbec vzniklo Kinder Joy? Kdo vymyslel 2 půlky z plastu, s jednou obsahující pochutinu podobnou Nutelle a dvěma kuličkama a druhou půlku s překvapením?

V této části mrkneme na slibované "inspirace" a historii a fakta u nás.

Jdeme na to :)

Inspirace v hračkách z "minulosti".

Kinder Joy a Kinder Brioss inspirovalo nové hračky, jak již bylo psáno v minulém článku. Ale které?

Přesně to teď uvidíte!

První inspirací, kterou jsme měli docela nedavno tu čest sbírat bylo toto:

Kinder Joy:

 

Kinder Brioss:

 

Vidíte tu podobnost?

No jak by ne... recyklace nápadu, ale rozhodně zrovna ne do špatné podoby. I když tu papírovou blbost nikdo nemusel dávat jako hlavní hračku... mno ... prostě .....

 

Zajímavosti s Kinder Joy v ČR

Kinder Joy a změna v roce 2016

Pro nás úplnou novinkou byla v roce 2016 distribuce Kinder Joy i běžně v roce! Do té doby jsme měli "smolíka"  a čekali na léto (klasické vydání). První běžně vydanou sérií je Spongebob a jeho 3 figurky předělané z těch minulých a 5 nových pružinek. A od té doby jsme měli tu čest najít vajíčka s garancí Crazy Friends, které bohužel trochu degradovali a jednou byla hlavní, pak vedlejší.

 

Průsery u nás

Kinder Joy se také nevyhlo průseru u nás. Protože se nestihla výroba nové figurky Wonder Woman, vyšla u nás na konci roku 2018 nová série s obsahem 7 figurek Justice League a tak se hledalo a hledalo a někteří ji měli, většina ne.

Speciální reedice v ČR

Ano, i to se stalo! Za tu dobu 2016+ se u nás stihlo objevit v obchodě i pár reedic, nebo také "doprodejů". První takovou byla série Justice League v řetězci Lidl. Došlo tak na doprodej v období jara (přesněji okolo května), kdy vlastně mělo být dostupné Kinder Joy s Hot Wheels.

Letos se tato reedice objevila v podobě minulé velikonoční v Marku! V únoru se tak dalo sehnat pár vajíček s obsahem Velikonoce 2020. ... jo jo... .

Dřív než v Německo!

Letos poprvé vyšla série na léto ještě dřív, než v Německu! U nás se Jurský svět objevil již v březnu, zatím u nich se objevila vajíčka až tento týden (okolo 8.4.21).

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|90710806-2794-468A-9151-107D9CE5D3A8
Komentáře
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Můžeš být první!

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé